6. ALKALOMMAL INDUL A TÖBBSZÖRÖS DÍJNYERTES HBLF NEMZETKÖZI X MENTOR PROGRAM! A PROGRAMMAL EGYIDŐBEN ELINDÍTJUK A BOARD FELKÉSZÍTŐ HBLF X MENTOR EXECUTIVE PPROGRAMOT!

6. ALKALOMMAL INDUL A TÖBBSZÖRÖS DÍJNYERTES HBLF NEMZETKÖZI X MENTOR PROGRAM! A PROGRAMMAL EGYIDŐBEN ELINDÍTJUK A BOARD FELKÉSZÍTŐ HBLF X MENTOR EXECUTIVE PPROGRAMOT!

A HBLF elkötelezett, hogy tagvállalataival és partnereivel összefogásban programokat indítson fontos gazdasági és társadalmi témákban. Magyarországon 2022 tavaszán az elsőszámú női vezetők aránya alacsony, a top 50 legnagyobb árbevételű vállalatok között mindössze 8%. A HBLF a Sokszínűségi Karta kezdeményezéseivel és a HBLF Nemzetközi X Mentor Programmal is azt szeretnénk támogatni, hogy a vezetésben is megfelelően tükröződjön társadalmunk összetétele, hiszen számos kutatás bizonyítja: ezáltal eredményesebbek és sikeresebbek lesznek maguk a vállalatok, valamint a társadalmunk is.  

A küldetésünk

Magyarországon jelenleg az elsőszámú női vezetők aránya alacsony, 2022 tavaszi felmérés alapján a top 50 legnagyobb árbevételű vállalatok között mindössze 8%. A HBLF a Sokszínűségi Karta kezdeményezéseivel és a HBLF Nemzetközi X Mentor Programmal is azt szeretnénk támogatni, hogy a vezetésben is megfelelően tükröződjön társadalmunk összetétele, hiszen számos kutatás bizonyítja: ezáltal eredményesebbek és sikeresebbek lesznek maguk a vállalatok, valamint a társadalmunk is.  

A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti program a női vezetők támogatására jött létre és angol és magyar nyelven is elérhető.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a HBLF kezdeményezését immár 2 díjjal is elismerték: 2020-ban a Nyitottak Vagyunk Konferencia díjátadóján az ’Engine of Change’ kategóriában kapott elismerést, 2021-ben pedig a 10. Jubileumi Mentor Oscar Díjátadón első helyezést ért el szervezeti kategóriában a HBLF Nemzetközi X Mentor Programja.  

A programunk fejlődését tanácsadótestület segíti. Ezúton is köszönjük Dr. Bokor Attila, címzetes egyetemi docens, Partner - OD Partner, Csontos Tímea, Coach, tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó – My Best Self és dr. Juhos Andrea Ügyvezető Partner – LHH támogatását. 

A program elsődleges célja, hogy támogassa a női vezetők fejlődését és elősegítse a férfiak és nők arányos részvételét a vezetésben. A programban a mentoráltak közvetlenül tanulhatnak top vezetőktől, nemzetközi tapasztalatra és tudásra tehetnek szert, amelyeket a karrier fejlődésük során kamatoztathatnak. www.xmentorprogram.com

Számos mentort a Forbes Magyarország a legbefolyásosabb női vezetők között rangsorolta és a kezdeményezést nemzetközi tapasztalattal rendelkező mentorok is támogatják.
 

Mit nyújt a program a résztvevőknek?

  • egyéves mentorálást 2023. májusától 2024. áprilisa között – kb 10 találkozóval 
  • magyar és nemzetközi top vezető mentorokat
  • angol és magyar nyelven elérhető mentorálást
  • szakmai anyagokat: Mentorálási Útmutatót
  • felkészítő programot
  • LinkedIn Alumni csoportot
  • workshop-okat: pl. #IamRemarkable, Karrierépítés  

Főbb dátumok: 

  • A HBLF Nemzetközi X Mentor program bemutatása a HBLF Sokszínűségi hónap alatt - 2023 március
  • Jelentkezési határidő - 2023. március 22.
  • Mentorok és mentoráltak megismerkedése: Rapid randi - 2023. március 24.
  • Szimpátia szavazatok leadása - 2023. március 30
  • Mentor párok kiértesítése - 2023. április 6-ig
  • Felkészítő program mentoráltaknak angolul, magyarul - 2023. április 15-25 között
  • Mentor program - 2023. május 10. - 2024. április 9.
  • XMentor ALUMNI találkozó 1-6 évfolyamnak együtt - 2023. május 31.

Regisztrációs díj

  • alapdíj*: 330,000 Ft/fő
  • kedvezményes díj: 270,000 Ft/fő HBLF tagoknak és Sokszínűségi Karta aláíróknak
  • nemzetközi díj**: 1000 EUR/fő
  • társadalmi felelősségvállalásunk jegyében ösztöndíjas/támogatott részvételre is lehetőség van

A díjat a program megkezdéséig, 2023. május 10-ig kell befizetni. Fizetési lehetőség: átutalással, vagy online.

*Magyarországon bejegyzett szervezeteknek és magyarországi lakhellyel rendelkező mentoráltaknak.
**Nem Magyarországon bejegyzett szervezeteknek és nem magyarországi lakhellyel rendelkező mentoráltaknak. 

A program önköltségesen is elérhető.

A HBLF egy non-profit szervezet. A regisztrációs díjat az esélyegyenlőségi téma promótálásra, valamint a mentor program ko-ordinálására, adminisztrációjára és kommunikációjára fordítjuk. A mentorok és a program támogatói a tevékenységüket pro bono végzik.
 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. MÁRCIUS 22.

Érdeklődni és jelentkezni a megadott e-mail címen lehet: hblf@hblf.hu

További információ: www.xmentorprogram.com

 

 
HBLF XMENTOR EXECUTIVE PROGRAM
 
A női vezetők kérdése különösen aktuális az új Európai Uniós szabályozás fényében, mely szerint a tőzsdén jegyzett cégek igazgatóságában minimum 33%-t kell elérnie a kisebbségben szereplő nemnek, ezért 2023-ban a HBLF meghirdeti a HBLF Xmentor Executive programot is, amelyre az újonnan kinevezett, vagy előléptetés előtt álló igazgatósági tagok, partnerek jelentkezését várjuk.

A program keretében 3 prémium workshop-ot nyújtunk, 3 fontos témában:
kockázatok (risks)
jogi felelősségre (liabilities)
vállalati reputáció (corporate reputation).

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. MÁRCIUS 22.
 
Érdeklődni és jelentkezni a megadott e-mail címen lehet: hblf@hblf.hu