Rendkívüli hírek / Hogyan segíthetünk a menekülteknek, a háborús helyzet miatt érintetteknek?

Rendkívüli hírek / Hogyan segíthetünk a menekülteknek, a háborús helyzet miatt érintetteknek?

Az UNICEF 25 éve van jelen az országban és a fegyveres konfliktusok kezdete óta, 8 éve, aktívan segíti a keleti régókban élő gyerekeket és családjaikat. A szervezet az egész országot lefedni képes hálózatot működtet, 130 munkatárssal, együttműködve a helyi civilszervezetekkel és önkormányzatokkal. 

 

UNICEF - Vészhelyzet Ukrajnában - azonnali segítségnyújtásra van szükség! 

 

"Ukrajnában 7.5 millió gyerek élete forog veszélyben. 

Az UNICEF 25 éve van jelen az országban és a fegyveres konfliktusok kezdete óta, 8 éve, aktívan segíti a keleti régókban élő gyerekeket és családjaikat. A szervezet az egész országot lefedni képes hálózatot működtet, 130 munkatárssal, együttműködve a helyi civilszervezetekkel és önkormányzatokkal. 

Rendelkezünk segélyszállítmány készletekkel az országban, melyeket most mobilizálunk és melyek pótlására és megsokszorozására hatalmas szükség van.

A jelenlegi helyzetben az otthonukat elhagyni kényszerült és konfliktus zónába került családok számára: 

  • Egészségügyi mobil csapatokat mozgósítunk, orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket adunk.
  • Élelmet, tiszta vizet és a higiéniás eszközöket juttatunk el családoknak.
  • Meleg ruházatot és takarókat biztosítunk a fedél nélkül maradt, óvóhelyre kényszerült gyerekeknek.
  • Dolgozunk a „Kék Pontok” segélyállomás rendszer felállításán, ahol az otthonukat elhagyni kényszerülő gyerekek és családjaik segítséget kaphatnak.

De mindezekhez sokkal nagyobb készletekre és további támogatásra van szükség!

 


Mészáros Antónia
Ügyvezető Igazgató / Executive Director
UNICEF Magyarország / UNICEF Hungary"

A FELHÍVÁS ITT ÉRHETŐ EL

 


 

ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET - Határtalan segítség - Adományozás 

"Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek!

 

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről.Az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali segítséget nyújt azoknak, akik kénytelenek voltak mindenüket hátrahagyni, és átfogó segélyprogramot indít a háború hatásai miatt nélkülözők támogatására.Országos adománygyűjtést hirdetünk a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramunk támogatására."

A FELHÍVÁS ITT ÉRHETŐ EL

 


 

WORK FORCE - Munkásszálláson férőhely biztosítása és állás keresés 

"A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság az ukrán-magyar határra kitelepült helyszíneken segítene a menekülteknek: egyrészt munkásszállásaikon férőhelyet biztosítanak számukra, másrészt – igény esetén- végzettségüknek megfelelő munkahely keresésében is segítenék őket. Saját, ukrán állampolgárságú munkavállalóik egyenes ági rokonaikat is szállással, valamint egyénre szabott támogatással segítik Magyarországon, amennyiben menekülni kényszerülnének."

TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT ÉRHETŐK EL

 


 

MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT - Adományozás

"A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására, egyúttal felkészíti a kelet-magyarországi térségben működő intézményeit és önkéntes szervezeteit az Ukrajnát ért támadás nyomán Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására."

AZ ADOMÁNYOZÁS RÉSZLETEI ITT ÉRHETŐK EL

 


 

MAGYAR VÖRÖSKERESZT - Adományozás

"A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet a humanitárius válság érintettjeinek megsegítésére
A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A bejövő felajánlásokat humanitárius tevékenységekre fordítjuk. A Magyar Vöröskereszt elsőszámú feladata a jelen helyzetben is az, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius válság érintettjeit. A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítségnyújtást, a pénzadományt pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlájára lehet utalni."

AZ ADOMÁNYOZÁS RÉSZLETEI ITT ÉRHETŐK EL

 


 

MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT - Nemzeti összefogás Ukrajnáért

"Már kora reggel útnak indított 800 kilogrammnyi élelmiszersegélyt a Magyar Református Szeretetszolgálat Beregszászba. A szervezet emellett felkészült arra is, hogy fedéllel várja az esetleg Magyarországon menedéket keresőket. 60 ember számára azonnal tudnak átmeneti lakhatást biztosítani saját telephelyükön, élelmiszercsomagból, takaróból 2-2000, vendégágyból, tábori konyhából, edénykészletből pedig 100-100 darab áll már most rendelkezésre, és ha szükséges, meleg ruházatot is adnak. A Magyar Református Szeretetszolgálat ezzel párhuzamosan országos adománygyűjtést indított a rászorulók megsegítésére.
Szolgálatunkat támogathatja közvetlen utalással a szervezet számlaszámán:
CIB 10702019-85008898-51100005 (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).
Külföldről érkező adomány esetén az alábbi bankszámlaszámra várjuk a felajánlásokat: HU67 1070 2019 8500 8898 5110 0005
Bank neve: CIB BANK LTD.  
SWIFT kód: CIBHHUHBXXX
Bank címe: 1027 Budapest, Medve u. 4-14."

AZ ADOMÁNYOZÁS RÉSZLETEI ITT ÉRHETŐK EL

 


 

NEMZETI SEGÉLYVONAL - Adományozás

"Péntek este nemzeti segélyvonalat jelentett be a kormányszóvivő a Facebookon,  amellyel a Híd Kárpátaljáért összefogást lehet támogatni. A 1357-es szám szombattól hívható, minden hívás 500 forintba kerül. Ezen kívül egy számlaszámot is nyitottak az adományoknak: 11711711-22222222. 

AZ ADOMÁNYOZÁS RÉSZLETEI ITT ÉRHETŐK EL

 


 

BUDAPEST BIKE MAFFIA - AGE OF HOPE kezdeményezés

"Rengetegen érkeznek Ukrajnából a közös határunkra és elemi kötelességünk a saját eszközeinkkel segíteni. Ezért most, - mint a múltban többször - összerakjuk amink van az AGE OF HOPE-al.
Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az Age Of Hope Beregszászi és határmenti kapcsolataival, hogy mire van szükség, miben tudunk a menekültek segítségére lenni. "
 
FACEBOOK ESEMÉNY - RÉSZLETEK ITT ÉRHETŐK EL
 
 

 

SZÁLLÁS.HU - Szállásközvetítés

"Megkerestük összes belföldi partnerünket, levelünkben megkértük őket, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz.
Az alábbiakat szeretnénk közösen velük tenni, hogy segíteni tudjuk az Ukrajnából menekülőknek.
Célunk elindítani egy felületet és egyúttal egy közösségi mozgalmat, ami keretében sikeresen összekötjük azokat az Ukrajnából érkezőket, akiknek szállásra van szüksége, és olyan szállásadókat, akik rendelkeznek a menekültek elszállásolására alkalmas feltételekkel és térítésmentesen vagy kedvezményesen fogadják a családokat határ mentén, vagy egyéb felajánlással segítik a rászorulókat.
A Szallas.hu a kampányban résztvevő ajánlatokra jutalékmentességet biztosít a csatlakozó partnerek számára."
 
FACEBOOK -TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT ÉRHETŐK EL
 
 

 

ENSZ UKRAJNAI SZOLIDARITÁSI ALAP - Adományozás

"Ukraine: Civilians bear the brunt of the conflict
Intensifying hostilities in Ukraine are threatening the lives and wellbeing of tens of thousands of families.
Help us provide them with the means to survive.
The United Nations and humanitarian partners are committed to staying and delivering assistance and protection to the people of Ukraine."

AZ ADOMÁNYOZÁS RÉSZLETEI ITT ÉRHETŐK EL

 


 

MIGRATION AID - Adományozás

"A Migration Aid önkéntesek jelentkezését várja, akik több napra a térségbe tudnak utazni és kibuszokat is keresnek sofőrrel, akik tudnak segíteni a fuvarozásban a határtól a helyi vasútállomásig, vagy Budapestig. Emellett feltölthető üzemanyagkártyákat gyűjtenek, hogy a szállítást segítők költségeiben be tudjanak szállni. Szállásokat is keresnek, a határ közelében az önkéntesek elszállásolására, valamint ukrán menekültek befogadására, nem csak a határ közelében. Ezt e-mailen lehet jelezni „szállás felajánlás” tárggyal, a helyszín, a befogadási idő és az időtartam megjelölésével. Orosz és ukrán nyelven jól beszélőket fordítási feladatra keresnek, illetve az online szervezési és adminisztrációs munkákhoz is várnak önkénteseket. Tárgyi adományokat egyelőre nem fogadnak, amíg nem mérik fel a határon, hogy mire van szükség. Az elérhetőségük: info@migrationaid.orgFacebook-oldaluk pedig itt található."

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT ÉRHETŐK EL