HBLF Évzáró, Sokszínűségi díjátadó és karta aláíró ceremónia: A sokszínűség és befogadás ünnepe

HBLF Évzáró, Sokszínűségi díjátadó és karta aláíró ceremónia: A sokszínűség és befogadás ünnepe

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) november 29-én tartotta Évzáró, Sokszínűségi díjátadó és karta aláíró ceremóniáját az üzleti szféra kiemelkedő szereplőinek részvételével.

 

Az évente megrendezett exkluzív esemény a sokszínűség és befogadás előmozdítása mellett elkötelezett szervezeteket kívánja ünnepelni, elismerni. Emellett pedig lehetőséget biztosít a HBLF tagjainak és az EU Sokszínűségi Karta aláíróinak – melynek kizárólagos magyarországi képviselője a HBLF – a találkozásra, az együttműködést és jó gyakorlatok megosztását támogató értékes kapcsolatok építésére.

A rendezvényre az MBH Bank Székházában került sor. Az este olyan tekintélyes vendégek nyitóbeszédével kezdődött, mint H.E. Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, aki kiemelt előadóként vett részt az eseményen, Istenesné Solti Andrea, a HBLF elnöke és a Shell Hungary igazgatóság elnöke, Dobi Kitti, az MBH Bank Humánerőforrás területért felelős vezérigazgató-helyettese és a HBLF EU Sokszínűségi Karta Tanácsadó Testületének tagja.

  

Ezt követően elgondolkodtató kerekasztal-beszélgetés következett: 2023 márciusában a HBLF 12 cég első számú vezetőjével indította el a „Vállalatvezetők az egyensúlyért” programot. A kezdeményezés célja az volt, hogy a magyarországi női döntéshozók jelenlegi 10,5%-a elérje az uniós szinten elvárt 33%-os átlagot. A panelbeszélgetés során Dr. Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban, valamint Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya elnök-vezérigazgatója csatlakozott Istenesné Solti Andreához. A kezdeményezéssel kapcsolatos tapasztalataik megosztása közben élénk diskurzust folytattak a nemek közötti egyenlőségről. A beszélgetést Bánáti Anna, a Forbes Magyarország szerkesztője, újságírója moderálta.

Az este a HBLF EU Sokszínűségi Kartáértért felelős elnökségi tagja és a Jobsgarden ügyvezető igazgatója, Gárdus Zsuzsa beszédével folytatódott, aki örömmel köszöntötte a sokszínűség mellett elkötelezett vállalatok képviselőit. Az EU Sokszínűségi Karta új aláírói egyenként léptek színpadra, hogy aláírásukkal csatlakozzanak a méltányos munkahelyek megteremtését támogató cégek Magyarországon is egyre bővülő sorához – a Karta tagok száma idén 30%-kal nőtt.

Az est fénypontja a HBLF Sokszínűségi Díjak átadása volt: a HBLF idén hatodik alkalommal ismerte el a vállalatok sokszínűség és befogadás előmozdítása érdekében tett kiemelkedő erőfeszítéseit. 

A Radnóti Színház projektjét a Média a sokszínűségért kategóriában díjazták. „A Radnóti Színház művészi törekvéseivel és előadásaival szolgálja a sokszínűséget. A Covid-válság után egyszerűen azt éreztük, hogy még hangosabban és érvényesebben kell megszólalnunk, hogy erősítsük a közösségben a figyelmet, az elfogadást és a szolidaritást. Amikor minden olyan sérülékeny, akkor még könnyebben rostálódnak ki környezetünkből és figyelmünkből a társadalmunkat foglalkoztató, sokszor bántó, emberséget megkérdőjelező ügyek, témák. Ezt az állítást csak megerősíti a HBLF Sokszínűségi díjának a létjogosultsága. Számomra nem kérdés, hogy a vállalati kultúrához szervesen hozzátartozik a befogadás, elfogadás, sokszínűség. Az pedig, hogy a zsűri egyöntetű szavazatát elnyerte a Radnóti Színház 14 ügye megtisztelő és munkánkra a legjobb visszaigazolás.” – mondta Schaffler Sarolta, a Radnóti Színház marketing és kommunikációs vezetője. 

A Lexmark International elnyerte az év sokszínű szervezete kategória első díjat. „Megtiszteltetés, hogy a Hungarian Business Leaders Forum zsűrije idén nekünk ítélte nagyvállalati kategóriában az 1. helyet Az Év Sokszínű Vállalata pályázatán. Ennek a kitűntetésnek igen nagy súlya van, rangos díj egy rangos eseményen. A megtiszteltetés mellett ez egyben visszaigazolás is, hogy jó úton járunk. Valljuk, hogy a sokszínű cégek innovatívabbak és az innovatívabb cégek munkavállalói is sokszínűbbek. Tehát oda-vissza igaz, hogy a sokszínűség innovációt eredményez, az innováció pedig sokszínűséghez vezet. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, olyan környezetet teremtünk a kollégáink számára, amelyben a mentális biztonság, empátia, törődés, elfogadás előmozdításával járulunk hozzá ahhoz, hogy kollégáink nemtől, kortól, bőrszíntől, szexuális irányultságtól, vallástól függetlenül minden körülmények között a legautentikusabb önmaguk lehessenek. Ezúton is szeretném megköszönni kollégáinknak, hogy önkéntesen hozzájárulnak mindezen kezdeményezések támogatásához.” – mondta Fodor Gabriella, a Lexmark ügyvezető igazgatója.

A nagyvállalati kategória 2. helyezettje a Schneider Electric Hungária Villamosság Zrt., a 3. helyért járó díjat pedig a Tesco Magyarország és Publicis Groupe Hungary vehette át. Az Év Sokszínűségi Szervezete kis-és középvállalati kategóriájában különdíjat kapott az ING Bank.

„Legyen a jövő mindenkié!”, ahogy a HBLF mottója is összefoglalja: ez a figyelemre méltó alkalom, a HBLF missziójához híven, teret adott a diverzitás értékeinek szélesebb körben való ismertetésére, abban a reményben, hogy pozitív változást inspiráljon a magyar üzleti szférában.