HBLF 25 éves Jubileumi hét - Europe Ambition 2030 kerekasztal-beszélgetés

 

A Hungarian Business Leaders Forum idén fontos mérföldkőhöz érkezett, megalapításának 25 éves jubileumi évfordulóját ünnepli. A HBLF Károly walesi herceg személyes kezdeményezésére 1992-ben, 11 innovatív és úttörő vállalatvezető támogatásával jött létre a régióban elsőként. Szervezetünk célja a megalakulás óta változatlan, tagjaink aktív közreműködésével fenntartható módon kívánjuk elősegíteni Magyarország társadalmi, környezeti és gazdasági fejlődését.
 
Időpont: 2017. október 10. (kedd) 14:00-17:00
Regisztráció 13:30-tól
Helyszín: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (1051 Budapest, Nádor u 22.)
 
By invitation only!
 
Program
 
  • Nyitó beszédek

Czakó Borbála, HBLF Elnök
Dr. Bándi Gyula, Alapvető Jogok Biztosának Hivatala - Jövő nemzedékek Ombudsman

  • Felvezető beszélgetés

Kőrösi Csaba, Igazgató, Köztársasági Elnöki Hivatal - Környezeti Fenntarthatóság Igazgatósága
Raymond Van Ermen, Elnöki tanácsadó ,European Partners for the Environment (EPE)
Dr. Zlinszky János, Professzor, Pázmány Péter Katolikus Egyetem
Dr. Pintér László, Professzor és megbízott vezető, Közép-Európai Egyetem (CEU) Környezettudományi és Környezetpolitikai tanszék, az IISD főmunkatársa
Márta Irén, Ügyvezető igazgató, BCSDH
dr. Sulyok Katalin, Titkárságvezető, Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Biztoshelyettes Titkársága

Moderátor: Bonifertné Szigeti Márta, HBLF Igazgatósági tag

  • Vállalati jó gyakorlatok
Krahulecz Erzsébet, Igazgató, Head of EMEIA Regulatory & Public Policy Brussels Office, EY
Pálfalvi Márta, Vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgató, Heineken Hungária 
Bencsik Edit, sales és marketing menedzser, Tata Consultancy Services 
Pap Kata, fenntarthatósági igazgató, Coca-Cola HBC
Dr. Tóth Gergely, Főtitkár, KÖVET Egyesület
 
Moderátor: Czippán Katalin, Elnök-helyettes, IUCN – Oktatási és Kommunikációs Bizottság
 
 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Az esemény nyelve az angol, tolmácsolást nem tudunk biztosítani.
 
2016. január 1-jén hivatalosan hatályba lépett az ENSZ 2030-as fenntartható fejlődésre vonatkozó napirendjének 17 fenntartható fejlődési célja (SDGs), amelyet a világ vezetői 2015 szeptemberében fogadtak egy történelmi ENSZ csúcstalálkozón. Az országok és régiók jelenleg dolgozzák ki stratégiáikat az SDG-k sikeres végrehajtására.
 
A HBLF a 25. évfordulójának megünneplése keretében, valamint a fenntartható fejlődés szektorokon átívelő előmozdításában régóta tartó munkájának részeként szeretne hozzájárulni az európai állami és nem állami szereplők párbeszédéhez, „Újragondoljuk Európát", amely a Fenntartható Fejlődési Célokon alapul és a Transforming Our Europe munkadokumentumra építkezik. A címet az ENSZ 2030-as napirendje ihlette (Transforming Our World). A "Transforming our Europe" című dokumentum egy új ambiciózus Európa narratíváját jelenti, amely az Európai Uniót globális vezető pozícióba helyezi. Európa készen áll arra, hogy vezesse a globalizáció reorentációját és az UNSDG 2030 Agenda hatékony végrehajtását.
 
A kezdeményezés ösztönzi az európai állami szereplők (intézmények, kormányok, parlamentek) és nem állami szereplők (régiók, városok, vállalkozások, finanszírozók, civil társadalom) szövetségeit, hogy elérjék az SDG célkitűzéseket. A kerekasztal-beszélgetés során bemutatjuk a kezdeményezést, a meghívott partnerek és a területen dolgozó szakemberek megosztják a tapasztalataikat és jó gyakorlataikat, valamint meghatározzák az együttműködés lehetséges területeit és a jövőbeli közös fellépés irányvonalait.
 
 TÁRSSZERVEZŐ  
 
 A 25 Éves Jubileumi Hét Támogatói  
 
Alapító Támogatók
   

Az esemény kiemelt támogatói

 
 
Az esemény támogatója

 

25 éves jubileumi ünnepi héten, 2017. október 9-13. között szakmai programokkal készülünk az üzleti, állami és civil szféra képviselői számára, melyek méltón zárják az elmúlt 25 évet és indítják el a következő negyed évszázados tevékenységünket.

 
Az ünnepi hét kiemelt eseménye a Magyar Tudományos Akadémián megrendezésre kerülő 25 éves jubileumi fogadás lesz október 12-én, melynek díszelőadója Kapitány István, a Shell globális alelnöke, a HBLF korábbi elnöke. Emellett számos magas szintű rendezvénnyel emlékezünk meg az elmúlt 25 évről, Rendkívüli Csúcstalálkozót szervezünk Dr. Sulyok Tamás, elnök úr fővédnökségével az Alkotmánybíróságon, Exkluzív CEO Forumot tartunk Lázár János miniszter úr meghívására a Parlamentben. A 202020 Klub tagjai számára eseményt szervezünk a Kanadai Nagykövetségen, egybekötve az Európai Sokszínűségi Karta Magyarország éves aláró eseményével, melynek házigazdája HE Isabelle Poupart Nagykövetasszony lesz. Az évfordulós hét keretében az átláthatósági munkacsoport konferenciát tart "Az üzleti kapcsolatok hálójában” címmel. A sokszínűségi munkacsoport unconscious bias tréninget szervez c-level vezetőknek. A 25 éves jubileumi héten HMA Iain Lindsay Brit Nagykövet díszvacsorát ad a HBLF tiszteletére. 

Képek